http://festspillene.bergen360.no har som mål av seg å være en komplett kalender for alt som skjer under Festspillene i Bergen 20. mai – 3. juni 2009. Festspill-programmet ble offentliggjort 13. januar og vi regner med å ha kalenderen komplett 14. januar.

Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på bergen360 (tirsdag 13. januar 2009). Les mer om roperten…

Elephant Stories

Lørdag 30. mai 2009 kl. 20.00, Studio Bergen

Elephant Stories — Design: Kyrre Bjørkås

“Passacaglia”- tekst: Tore Vagn Lid. “Om dyr” – tekst: Elfride Jelinek. Regi & audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid. Samproduksjon med Transiteatret-Bergen

En nådeløs konfrontasjon med våre livsideal.

Er bevissthet bare elektriske impulser i hjernen? Blir kvinner usynlig når de runder 50? Hva er forholdet mellom biomedisin, livsstilsindustri og “friheten til å velge”? I Elephant Stories blir vår moderne selvforståelse satt på prøve. Prosjektet er satt sammen som en scenisk musikalsk dialog – en utveksling – mellom to teatermaterial, nobelprisvinneren Elfride Jelineks stykke Über Tiere og Tore Vagn Lids Passacaglia. Dette er også betegnelsen på et dramaturgisk og musikalsk prinsipp hvor et gjentagende grunntema utfordres av en strøm av motstemmer. Elephant Stories blir en dialogisk stafett mellom skuespillere, instrumentalister, korister og høyttalere.

Elfride Jelinek er kjent for å stå i opposisjon til samtidens vanetenkning. Forfatteren er kalt antidramatiker og setter regissører på prøve over hele Europa.

Tore Vagn Lid var blant fire unge regissører med spesiell invitasjon til Salzburg festspiele 2008. Billetten dit var hans kritikerroste oppsetning av Brechts Die Maßnahme som var én av Festspillene i Bergens nye produksjoner året før. I 2008 mottok Vagn Lid Heddaprisen for årets teaterprosjekt med forestillingen MANN=MANN sammen med Rogaland Teater og hans eget kompani Transiteatret-Bergen. Juryen la vekt på regissørens evne til å forene institusjonsteatrets klassiske profesjonalitet med de frie gruppenes modernitet og nytenkning.

Det arrangeres en debatt i forbindelse med forestillingen 28. mai

Vist 389 ganger. Følges av 1 person.

Var du med?

En deltok Person_gray

Hvor skjer det?